Promenad genom Freiburg

Min första lördag i Freiburg stod besök på ett lokalt bryggeri på schemat. Större delen av min nya klass skulle mötas upp där tillsammans med några tyska “värdstudenter”, vilka hade tipsat om bryggeriet. Jag passade på att gå hemifrån lite tidigare för att hinna strosa omkring och fota innan vi skulle ses. Freiburg som vacker stad har jag väldigt delade känslor kring. Det finns söta kullerstensgator i innerstan, samt gamla mysiga hus. Dock så förstörs enligt mig i princip varje gata av något grått cementblock, aka nytt hus. Det är otroligt synd att så mycket i tyska städer förstördes under kriget. De hade kunnat vara så mycket finare idag, väldigt mycket finare. img_9186

Den del av innerstaden som jag tycker bäst om. Kullerstensgator, vatten, blommor, murgröna och fina hus. Vad finns det att inte gilla?

img_9185

En trevlig liten butik som sålde massvis av färgglada saker!

img_9183

En målning som jag tycker har något speciellt över sig. Vet inte exakt vad det är, men gillar den skarpt. Det var även på taket ni ser, fast längre in, som vi drack öl!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841