Spaziergang in Grenoble

Efter lunchen blev det en promenad i vackra Grenoble. Jag visste i princip ingenting om staden innan jag kom hit, men blev så positivt överraskad! Arkitekturen liknar på många sätt byggnader i Paris, och vart man än ser så skymtade man berg i bakgrunden. Det är underligt hur man kan fascineras så över det lilla, såsom denna utsikten. Trots att jag har fin arkitektur omkring mig hela tiden, både i Göteborg, Aachen och på resor till exempelvis Paris, så upphör jag aldrig att känna ett totalt lyckorus när jag ser en riktigt fin byggnad. Samma rus kommer också när jag tar en bild som jag känner blir lite extra bra, där ljuset bara faller sådär perfekt som jag vill.

På kvällen besökte vi en studentfest, som låg på berget till höger i första bilden – vilket gjorde att utsikten var helt underbar, och en liten del av mig svor över att inte kameran var med.  Dock är det stunder som dessa som jag bara njuter. Älskar att få besöka vardagslivet när reser, det ger så mycket mer än att bara se turistattraktionerna som finns.

Le Drac som flyter fram. I bakgrunden syns en gondol som går upp till utsiktspunkten Bastille.

Ytterligare utsik med bergen i bakgrunden

Grenobles gator – med typsikt franska byggnader.

Uppe till höger här låg studenthemmet där vi var på kvällen.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841