Maastricht

Tidigare i april var två av mina bästa vänner, Emma och Linea, på besök. Som tidigare nämnt, är en av de stora fördelarna med Aachen dess läge och närhet till Nederländerna och Belgien. Det utnyttjade vi såklart när de var här, och en utflykt blev till Maastricht. Maastricht är en mysig  nederländsk studentstad cirka en timma från Aachen. Vi strosade omkring på en liten antikloppis, där det bland annat fanns en väldigt läcker gammal spis.

Jag lär mig så mycket mer genom att besöka ställen, än att läsa om dem. Som exempelvis att Nederländerna är kända för sin ost. Jag, som en uppvuxen ostogillare, har väl aldrig lyssnat så på vartifrån ost kommer eller när andra har hypeat ostar. Men med ett eget växande tycke, och besöket i Maastricht, kommer jag verkligen inte glömma att Nederländerna är kända för sina ostar. Jag tror att vi såg flertalet ostbutiker, framförallt en som vi blev smått kära i. På Cheese & More by Henri Willig hade de extremt många och goda smaksatta goudaostar. Smakerna varierade alltifrån pesto till tryffel, där mina favoriter var de som smakade mindre gouda och mer annat, medans Emma och Linea föll för deras original.

Ett annat must-see i Maastricht är deras bokhandel Boekhandel Dominicanen. Den är belägen i en före detta kyrka, vilket hos mig skapade en känsla av att vara med i en sån där gammal film, typ Beauty and the beast. Väl tillbaka i Aachen väntade middag med mina roomies med efterföljande ostkväll, där vi hade sett till att bland annat köpa med oss av tryffelgoudan.

flohmarkt_maastricht_1

På loppisen fanns det verkligen lite allt möjligt.

flohmarkt_maastricht

Här är spisen som jag nämnde – så fin, tänk er den i en liten sommarstuga.

Emma och Linea vid Maastrichts stadshus.

vrijthof

Vid torget Vrijthof

maastricht_street

Mysiga gränder, mysiga smådetaljer.

Älskar såna här små detaljer i städer!

Lunch på cafét Living Room – rekommenderas väldigt varmt. Mysig stämning, extremt gott bröd och fräsch topping.

maastricht_henri_willig

Ost i mängder

boekhandel_dominicanen

Finaste bokhandeln.

Kvalitétsdag.

 

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841