Ingefärswok

img_9986Innan jag kom hit var min plan att vara vegetarian under min tid här. Det har tyvärr inte gått helt som tänkt. Om någon annan lagat maten så ställer jag inga krav och jag äter exempelvis den klassiska flammkuchen med lite kött. Däremot är all vardagsmat jag lagar i lägenheten vegetarisk, samt det jag äter i skolans restaurang. Här i Tyskland är kött generellt sett väldigt billigt, men med det kommer en generellt sätt sämre djurhållning med mer antibiotika. Vetskapen om det får iallafall mig att tappa aptiten.

Idag var det en vegetarisk wok planerad och eftersom ingefära är min nya last blev det väldigt mycket sådan i woken. Personligen tyckte jag att den blev riktigt lyckad, men vad med massa ingefära i blir inte det? Förutom ingefärsté då. Jag klarar verkligen inte av det. Alls. 

Ingefärswok

Ingredienser (ca 3 portioner):

 • 1/2 kinakål
 • 1 paprika
 • 2 små morötter
 • 1/3 purjolök
 • 2 cm (ish) ingefära
 • 1 vitlöksklyfta
 • sweet chili sauce
 • lite jordnötssmör
 • ris

Gör så här: 

 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
 2. Strimla och stek alla grönsaker
 3. Hacka ingefäran och vitlöken och tillsätt i woken
 4. Häll över sweet chili sauce, jordnötssmör och lite vatten efter tycke
 5. Klart!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841