Kürbisrisotto

img_0997

img_0991

Canon EOS 5D Mark II

Som jag skrev i förra inlägget, så är Kürbis ingrediensen man har i allt just nu. Jenny och jag bestämde oss därför för att laga Kürbisrisotto med lite rostade Kürbiskärnor som topping. Även om det inte blev det godaste vi lagat, så hade vi otroligt kul. Speciellt när vi gjorde en liten Kürbislykta av skalet! Receptet är taget från den tyska sidan chefkoch.

Pumparisotto

Ingredienser, ca 3 portioner:

  • 450 g Pumpakött. Vi hade lite mindre, men tror orginalmängden hade varit bättre
  • 1 st Schalottenlök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Smör
  • 350 g Avorioris (risottoris)
  • 150 ml Vitt vin
  • 1 liter Grönsaksbuljong
  • 1 knippe salladslök. Vi glömde denna men tror det hade varit gott i.
  • 3 tsk Crème fraîche
  • 50 g Riven parmesan

Gör så här:

  1. Skär pumpaköttet i små bitar, samt skala och hacka schalottenlök och vitlöksklyftan.
  2. Hetta upp olivoljan och smöret. Fräs sedan pumpaköttet och löken. Låt även riset fräsa med de sista minuterna.
  3. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen i omgångar tills nästan allt har kokat in.
  4.  Putsa och skär salladslöken i ringar och tillsätt till risotton.
  5. När all vätska har kokat in, tillsätt crème fraîche och parmesanosten. Salta och peppra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *