Musée archéologique Saint-Laurent

Efter demonstrationen bar det vidare mot ett arkeologiskt museum. Vanligtvis är jag ingen stor museumfantast, framförallt inte när det kommer till historiska museum. Musée archéologique Saint-Laurent blev dock undantaget, det var utan tvekan det bästa historiska museum jag har besökt. Det var byggt ovanpå en arkeologisk utgrävningsplats, så att man kunde se utgrävningarna och ruinerna på nära håll, samtidigt utan risk att röra något. Se men inte röra perfekt implementerat. Totalt fanns det också ca 10-15 ställen med ljudguide, där det berättades mer om historian bakom och vad det var man såg.

Med nya intryck tog vi sedan en promenad i väldigt mysiga kvarter, som hade små konstgallerier och hantverk. Åh vad jag älskar hela känslan att strosa så. Det mesta var tyvärr stängt när vi gick förbi, men vad gör det när gatorna är konst bara i sig själva?

Grenoble archeological museum

Första synen när man kom in i museet var denna fantastiska grund.

grenoble street art

Mysigt mysigt.

grenoble art street

En av konstgatorna

En ruin-tegelstenstrappa utanför museet


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841