Hamburg Tag zwei

Hamburg fortsatte att leverera även dag två. Dagen började med en joggingtur runt sjön Innenalster, där körsbärsträden blommade. Gillar att jogga i nya städer, dels för att man känner sig mycket mer tillhörande, men också för att man får möjlighet att uppleva fler vackra områden. Sedan besökte vi det omtalade MIniatur Wunderland, vilket är ett otroligt stort miniatyrlandskap. De har alltså återbyggt många delar av världen, såsom USA, Italien, Skandinavien, Österrike och såklart Tyskland, med en extrem detaljrikedom. De ändrar alltid lite efter vad som är aktuellt, så nu hade det även med Greta Thunberg (!) med en Skolstrejk för klimatet-skylt. Vi spenderade två-tre timmar där, varav den sista timmen nästan stressade vi igenom  för att vi hade bråttom. Då förstår ni lite hur mycket det fanns att se.

Nästan vägg i vägg med Miniatur Wunderland ligger ett känt Kafferosteri, Speicherstadt Kaffeerösterei. Det blev det sista vi hann med, innan det var dags att åka tillbaka till Aachen.

Miniatur Wunderland 1 Miniatur Wunderland 2

Miniatur Wunderland 3

Även norra Sverige fanns med.

Miniatur Wunderland 4 Miniatur Wunderland 5 Miniatur Wunderland 6

Miniatur Wunderland 7

Italien, så fint!

Kaffeerösterei Speicherstadt

Vilken som var min? Självklart cappuccinon!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841