Straßbourg part Two

img_9727 strasbourg1

img_9763

Sophie, Linda, Jenny, Hanna, Karin och Natalja från min klass

img_9840

Jenny och jag

img_9767 img_9847

Efter en dag i Straßbourg hade vi hunnit se en hel del. Fina byggnader, målningar på väggar, utsikter och söta kvarter. Det resulterade dock i att vi gick väldigt mycket men när det är strålande sol och cirka 30 grader blir det ganska utmattande. Därför var en av dagens höjdpunkter när vi satte oss vid floden och badade fötterna. Hur skönt som helst, även om det för Natalja råkade resultera i att hon fick gå utan/med blöt strumpa resten av dagen…

En annan höjdpunkt var nougataffären vi besökte. De tillverkade massiva nougater, ni ser på bilden hur stora de är i jämförelse med Jennys huvud, som vi fick provsmaka lite av. Väldigt gott.

Något som inte var en höjdpunkt var lunchen. Verkade först lovande, då det var ett litet crêperie som låg halvt undangömt på en innergård. Dock var menyerna enbart på franska och personalens engelska var högst bristfällig. Lite konstigt för en stad med många turister och ett EU-kontor kan jag tycka, men det är bara min åsikt. Crêpesen vi beställde var lite av en besvikelse då de både såg tråkiga ut och var aningen torra.

Middagen blev dock mycket bättre. Men mer om den i ett annat inlägg!

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841