Straßbourg part Three

img_9928

Martin från klassen

img_9941

Den långa dagen i Straßbourg avslutades med en välbehövlig middag, för min del bestående av en Flammkuchen tillsammans med ett glas vin. Detta var innan jag gick över till striktare vegetarisk kost, om ni undrar varför det är skinka på. Köket i Straßbourg har många tyska influenser, vilket är logiskt då de flera gånger har växlat mellan att tillhöra Tyskland och Frankrike. Jag hade förväntat mig ett helfranskt kök och blev därför högst förvånad när de ständigt benämnde Flammkuchen som sin specialitet. Det är ju så tyskt det bara kan bli för mig! Vinet fick vi in i en liten karaff, som påminde mig mycket om när jag var i Paris förra hösten. Det var en otrolig resa till en av världens vackraste städer, som jag kanske har chansen att besöka snart igen!

img_9950-2 img_9948

Efter middagen rörde vi oss tillbaka mot bussen och passerade flera broar där jag lyckades ta dessa två bilder. Som vanligt är jag självkritisk i efterhand och ser vad jag hade kunnat göra bättre, men försöker att ta med mig det och komma ihåg nästa gång jag fotar vatten i mörker!

Det totala intrycket av Straßbourg kan sammanfattas med tre ord: Vackert, slitet och långtråkigt. Fanns inte så mycket att göra förutom att vandra omkring och då staden är rätt liten, tror jag vi hade besökt det mesta redan innan tolv. Innerstaden var väldigt vacker och jag blev helt lyrisk av alla franska fönsterluckor. Vill gärna återvända innan jag åker härifrån, men då kanske en kortare stund.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841