Middag i Vauban

vauban img_0014

vaubanhus

img_0055

Natalja, Jenny, Max, Filip och jag

Vår vegetariska lasagne med soltorkade tomater och mozzarella

Vår vegetariska lasagne med soltorkade tomater och mozzarella

Förförra fredagen spenderade jag i Vauban, uttalas vå-bå, tillsammans med några ur klassen. Det var otroligt fint ljus vid spårvagnshållsplatsen jag och Jenny kom till, och det tillsammans med en vägg täckt av växter utgjorde en bra fotoanledning! Jag tyckte åtminstone att bilderna blev trevliga.

Vauban är Freiburgs kanske mest alternativa område, vilket inte säger lite då hela Freiburg är ganska alternativt. Folk bodde i ombyggda husbilar och hade betydligt fler trädkojor än en genomsnittssvensk, samt växter och massvis av prylar som påminner mig om föreningsrummen på Chalmers. När vi gick för att handla, passerade vi en grupp, cirka 20 stycken, som satt kring en lägereld. Dansandes, drickandes, rökandes och sjungandes med en speciell stil. Så ovanligt mot hemma. Miljöombytet är en av de saker jag tycker är härligt i Freiburg. Jag skulle aldrig vilja bo här i fem år, men tre och en halv månads total omväxling från Göteborg är underbart.

Under kvällen lagade vi en vegetarisk lasagne. Lasagnens “köttfärs” bestod av en grönsaksröra med morötter, krossade tomater, spenat och soltorkade tomater. För att göra hela lasagnen lite mer göttig varvade vi lagren med mozzarella. Omnom!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841