Europa Park

img_3263

img_3262

Idag har hela dagen spenderats i Europa Park. Det är ett stort nöjesfält i närheten av Freiburg som är känt för sin tematisering. Många av Europas länder finns representerade så jag kan stolt säga att jag idag bland annat har varit i Grekland, England, Spanien, Italien och Island. Tematiseringen tyckte jag var väldigt bra gjord, med många smådetaljer och stilar som man såg växlade och speglade sitt land. Just nu hade de halloweentema i hela parken. Pumpor låg utspridda längs med gatan och spindelväv, häxor och andra läskiga objekt kunde dyka upp lite varsom. Så. Välgjort. Så. Bra.

Av berg- och dalbanorna var det två stycken jag föll lite extra för. En hade många, höga och branta nedförsbackar. Det gjorde att när vi satt längst fram var det som att blicka ut över ett stup i någon sekund innan vagnen rasade ner för backen. Den andra av mina favoriter hade loopar och twistar som resulterade i att man åkte uppochner flertalet gånger. För er som inte vet eller har gissat sig till, så hör jag till dem som tycker att ju större, högre, läskigare, magkittlande en berg- och dalbana är, desto bättre.

Det som var synd nr ett var att vi inte hann/orkade prova någon av de Cocktails som serverades på de tillhörande hotellen. Dessa Cocktails ska nämligen vara, citat av min vän i München: “De godaste Cocktailsen jag någonsin smakat”. Ger mig dock en anledning att åka tillbaka! Det som var synd nr två var att jag inte tog med mig en kamera pga. stöldrisk, så därav iPhonebilderna.

Totalt sett dock en superdag!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841