Seepark

seepark1 img_0196 seepark2

Andra dagen med Ludvig hängde vi vid Seepark. Seepark var det som räddade mig från värmen under de första veckorna här, en värme som var nästintill outhärdlig. Seepark är en trevlig sjö där såväl badare som sköldpaddor trivs. Vi hade först högläsning ur min tyska bok och vandrade sedan upp i ett torn som fanns där. Lite väl kallt denna dag för mig dock, som enbart hade shorts, linne och en väldigt tun tunika.

I Freiburg kommer man nästan överallt med cykel. Jag har en och Ludvig skulle få låna en av Basti. Cykeln att låna var dessvärre inte tillgänglig förrens senare under dagen och vi trodde därför att tiden på förmiddagen skulle spenderas till fots. När vi kommer ut från min lägenhet på morgonen dock så står det en sparkcykel och ett badmintonracket lutandes mot ett träd. På dem sitter en lapp där det står Zu verschenken. Det betyder i princip “att ge bort”, “till skänkes” eller liknande på svenska. Vi tog därför glatt sparkcykeln, som blev Ludvigs färdmedel resten av dagen.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841