All’s well that ends well

img_0270

img_0271-copy

Canon EOS 5D Mark II + Tamron AF 28-75mm f/2.8

Jag har på något sätt alltid haft en fascination för rosor.

Någon gång för många, många år sedan. Jag fick läst för mig en bok där blommor hade liv. Rosflickan var utan tvekan finast och jag vill minnas att hon även var väldigt snäll. Där och då, blev rosen min favoritblomma. Åren gick och rosen behöll sin topplats, inte bara för att den var fin utan också för att den doftade så gott.

Ettan på gymnasiet. Sitter i klassrummet där vi har svenska och engelska. Bakom mig hänger en affisch, föreställandes en hand som är omvirad av en ros, tillsammans med citatet “All’s well that ends well”. Man ser hur taggarna från rosen tränger in i armen samtidigt som själva blomman är utvecklad, vacker och hålls av handen. Allt är bra, som slutar bra. Det stämmer så väl. Och rosen är en perfekt symbol för det.

Freiburg 2016. Vi vandrar på Schönberg och framför mig dyker en rabatt med olika sorters rosor upp. Jag fotar dem alla, och konstaterar än en gång hur fascinerad jag blir av denna blomma.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/8/3/1/lovre.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841